EHEDG-konsortio (ehedg.org mukaan)

European Hygienic Engineering & Design Group (EHEDG) on laitevalmistajien, elintarviketeollisuuden, tutkimuslaitosten ja julkisten terveysviranomaisten konsortio, joka perustettiin vuonna 1989 edistämään elintarviketuotteiden prosessien ja pakkaamisen hygieniaa.

EHEDG:n ensisijainen tarkoitus on turvallisen ruoan edistäminen parantamalla hygieenista tekniikkaa ja suunnittelua kaikilta ruoanvalmistuksen osilta.

EHEDG tukee aktiivisesti eurooppalaista lainsäädäntöä, jonka mukaan ruoan käsittely, valmisteluprosessi ja pakkaaminen on tehtävä hygieenisesti, käyttäen hygieenisia koneita hygieenisissa tiloissa (Konedirektiivi 2006/42/EC, hygieniavaatimusten standardit EN 1672-2 ja EN ISO 14159 ). 

Valtuutetut EHEDG-laitokset tarjoavat monia eri sertifiointityyppejä laitetoimittajien ja elintarvikevalmistajien eduksi:

  • Laitetoimittajat:    Laitteiden EHEDG-kriteerien mukaisuus voidaan hyväksyttää EHEDG-valtuutetuissa organisaatioissa. Joissakin tapauksissa hyväksyntä edellyttää testausta ilmoitetun laitoksen akkreditoidussa laboratoriossa, EHEDG-testausmenetelmiä käyttäen.

  • Elintarvikevalmistajat:    Valmistajat voivat valita hygieenisiksi suunniteltuja laitteita, vaikka käyttäjien on yhä itse arvioitava laitteiden sopivuus niiden tarkoitettuun käyttöön. 

EHEDG voi valtuuttaa käyttämään EHEDG-sertifiontilogoa laitteissa, jotka ovat EHEDG:in hygieenisen suunnittelun kriteerien mukaisia myöntämishetkellä (kuukausi + vuosi). Sertifikaatti voi sisältää laitteiden tastaamisen sertifikaattiluokan tyypin mukaisesti.

Lue lisää EHEDG-konsortiosta »
http://ehedg.org/

Uutiset

Omistajamuutos SKS-konsernissa - osa konserniyhtiöistä siirtyy kahden uuden omistajan haltuun

Lue lisää

SKS Sensors® tuotevalikoima laajenee infrapunamittaukseen.

Lue lisää

Prosesseista ja koneista saatu tieto on korkeintaan yhtä hyvää kuin mittaukset ja anturit, joilla data tuotetaan

Asiantuntijoiden puheista on ymmärretty, että kaikki tarvittava teknologia Internet...

Lue lisää
Uutisarkisto

Yhteydenotto